Dunlop

Dunlop motorbanden

U heeft vast wel eens van het merk Dunlop motorbanden gehoord. Dunlop is namelijk geen onbekende als het gaat om banden. Naast auto -en fietsbanden produceert Dunlop namelijk ook een indrukwekkend assortiment aan Dunlop motorbanden.

Dunlop is van oorsprong een Engelse onderneming, opgericht in 1890 en vanaf het allereerste innovatief. Zo was het Dunlop dat in de jaren twintig van de vorige eeuw canvas en metaal in het rubber van de Dunlop motorbanden verwerkte. Dunlop was één van de eerste ondernemingen ter wereld die dit deed. Het grote voordeel van dit proces was dat de Dunlop motorbanden veel langer meegingen dan motorbanden van andere merken.

Met dank aan het circuit

De Britse bandengigant is altijd actief geweest in de motorracesport. Eerste prijzen waren zeker in de beginjaren van deze tak van sport eerder regel dan uitzondering. De informatie en kennis die opgedaan is vanuit de motorraces werd toegepast voor de ontwikkeling van Dunlop motorbanden die bestemd zijn voor andere disciplines. De motorrijder is hierbij de grote winnaar, want de prestaties van deze Dunlop motorbanden zijn uitzonderlijk goed te noemen. De motorbanden van dit merk komen met de regelmaat van de klok goed voor de dag bij onafhankelijke testen, waarbij de eerste plaats geen incident is.

Europa heeft op veel gebied een vinger in de pap en zo hebben ook bandenproducenten te maken met Europese normen en eisen waaraan moet worden voldaan. Dit is een goede zaak, want ook dit komt de veiligheid van de motorrijder immers ten goede. Dunlop laat de kwaliteit van zijn motorbanden echter niet afhangen van Europa, maar legt de lat hoog voor zichzelf. De interne controle voor, tijdens en na de productie van Dunlop motorbanden is meer dan streng te noemen. Zo verlaat alleen het beste van het beste de Dunlop fabrieken.

Dunlop motorbanden voor iedereen

Er is geen enkele motorrijder voor wie er geen band is van dit merk. Hoewel de focus lange tijd heeft gelegen op de racesport zijn er meer Dunlop motorbanden dan alleen sportieve. Ook de toerrijder en de offroad rijder heeft een ruime keus uit het assortiment van deze onderneming. Harley Davidson motoren zijn voor veel mensen de ultieme machines en speciaal voor dit merk heeft Dunlop speciale motorbanden ontwikkelt. Alle motorbanden van Dunlop zien er qua looks ook prima uit. Stoer en robuust voor de sportieve rijder en wat meer ingetogen en elegant voor de toerrijder.